Косовският вицепремиер и националният координатор на правителствата на Косово и Албания Фатмир Лимай обяви, че тарифите за роуминг между двете държави ще бъдат премахнати през май тази година.

Пред радио "Свободна Европа на албански", Лимай беше категоричен, че премахването на роуминга, както и много други двустранни споразумения между Косово и Албания, са "на път да бъдат реализирани".

"В Косово сме готови незабавно да отменим роуминга, мисля, че скоро Тирана, с решение на правителството и парламента, ще вземе това решение и тогава и въпросът за шофьорските книжки, който вече е почти затворен, ще бъде решен. По отношение на въпроса за свободното движение на граждани, трябва да бъдем внимателни, като спазваме задълженията, които двете страни имат към ЕС", категоричен е Лимай.

Косовският парламент прие резолюция, премахваща роуминга с Албания. Междувременно и ЕС призова страните от Западните Балкани да премахнат тази тарифа като форма за улесняване на комуникацията между гражданите на региона.

Западните Балкани може да подпишат за роуминга още през април

Западните Балкани може да подпишат за роуминга още през април

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел заяви, че споразумението между шестте държави от Западните Балкани, което ще намали знач...