НОВИНИ

Косовският президент ще посети населените с албанци райони на Сърбия след 3 дни

Президентът на Косово Хашим Тачи планира да посети на 12 септември населените с албанци райони на Сърбия в Прешевската долина. Това е съобщила пресслужбата на Тачи на агенция "Прешева Йоне", цитирана от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
14:30, 09.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
косовският президент посети населените албанци райони сърбия дни

Според информацията посещението на Тачи ще бъде двудневно и ще бъде осъществено съвместно с еврокомисаря по политиката на съседство и преговорите за разширяване Йоханес Хан.

В момента сръбският президент Александър Вучич е на двудневно посещение в населената със сърби северна част на Косово. Затова посещението на Тачи ще бъде по същество огледално отражение на посещението на Вучич.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич е заявил, че на него не му е известно нищо за такова посещение и че в министерството му не е получавано запитване за подобна визита.

ТАСС припомня, че лидерите на албанското население в Прешевската долина в Южна Сърбия се обърнаха към косовските лидери с молба да бъдат включени в състава на Косово. По този повод Тачи заяви, че 98 процента от населението на Прешево, Медведжа и Буяновац, трите големи града в Прешевската долина, желае да се присъедини към Косово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: На 9 септември отдаваме почит на дръзналите да се изправят срещу фашизма
Нинова: На 9 септември отдаваме почит на дръзналите да се изправят срещу фашизма
Германски младеж е убит при сбиване с мигранти от Афганистан
Германски младеж е убит при сбиване с мигранти от Афганистан