НОВИНИ

Котаракът Лари изглежда подкрепя Брекзит

Главният мишелов на британското правителство - котаракът Лари, се появи с нов нашийник с цветовете на британския флаг, и ползвателите на социалните мрежи веднага го заподозряха, че така изразява подкрепата си за излизането на страната от ЕС.

bnt avatar logo
от БТА
15:54, 05.01.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Още
котаракът лари изглежда подкрепя брекзит

Един от политическите блогове в Туитър публикува снимка на котарака, установил се на Даунинг стрийт 10, с текст: "Лари за пръв път се появи в общество след Рождество с нов нашийник в чест на Брекзит". "О не, Лари. Моля те, кажи ми, че не си от тези, които подкрепят Брекзит" - написа негова почитателка.

Нашийникът вероятно е подарък на Лари от някой от сътрудниците на резиденцията на министър-председателя, предполага в. "Дейли телеграф". Лари не е почивал по време на празниците, нито пък главният му конкурент - Палмерстън, любимецът на министъра на външните работи. Правителството има още две котки - Оси и Иви, взети от приют през декември миналата година.

Главният мишелов на правителството обаче е Лари, макар че през 2012 г. едва не го уволниха заради мързел. Тогава задълженията му пое Фрея, котката на министъра на финансите Джордж Озбърн, която живееше отсреща. Тя обаче беше блъсната от автомобил и беше отведена за рехабилитация на село. Така Лари отново си върна вниманието. След смяната на министър-председателя Лари остана в резиденцията си, защото той не е домашен любимец, а държавен служител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експлозия на кола-бомба край Съдебната палата в Измир
Експлозия на кола-бомба край Съдебната палата в Измир
Николай Ненчев се яви в Столичното следствие
Николай Ненчев се яви в Столичното следствие