НОВИНИ

​Пети фестивал на магията "Златна котка" в Габрово

За пета поредна година в града на хумора и сатирата Габрово се провежда един от най-големите международни фестивали на магията „Златна котка". Тази година събитието събра близо 100 илюзионисти и магьосници от цял свят. Своите трикове и фокуси маговете представят в продължение на два дни.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
21:37, 02.04.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Фокуси, магии и спиращи дъха трикове! От два дни такава е атмосферата в града на хумора и сатирата Габрово.

Дани Меджикс - организатор: Ще се появяват и изчезват гълъби, ще се появяват и изчезват жени, ще бъдат разрязвани. Моят колега от Бургас - Зайн ще направи нещо много интересно -ще извади една жена от публиката, ще я хипнотизира и ще я вдигне във въздуха, тя ще левитира.

По улиците на града малки и големи могат да наблюдават отблизо как се правят фокуси, а най-запалените любители имат големия шанс да се запознаят със световни шампиони, както и с президентът на Международното братство на магьосниците Джо Емтърнър.

Джо Емтърнър - президент на IBM: Моят любим номер е този, който кара публиката да пляска..Всеки ден е различно някой път е умствен, друг път е с карти, имам любими във всеки жанр. За първи път съм в България и се радвам, че съм сред такива доказали се илюзионисти.
Еми Велкова - циркова артистка: Магия има навсякъде, в смисъл не само магьосниците правят магии, магия има във всичко, което се прави от сърце! За мен си е начин на живот, спорт, красота...

В края на фестивала по традиция ще бъде отличен и най-добрия маг, който ще получи статуетка „Златна котка". А кулминацията на тазгодишното издание беше подобрена и опасна версия на номера на Хари Худини - „Предизвикателството на смъртта". Дани Меджикс успя да се освободи от усмирителна риза на височина 100 метра, провесен с главата надолу от издигащ се балон с въздух.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Брюксел арестува около 100 души по време на забранени демонстрации
Полицията в Брюксел арестува около 100 души по време на забранени демонстрации
Щафетно надбягване за семейства в Сливен
Щафетно надбягване за семейства в Сливен