Кой е Емил Димитров? Димитров започва да работи като ревизор в Министерство на финансите през 1992 год., а през 1997-а е избран за Ревизор на годината, през 2001-ва, по време на правителството на Симеон Сакскобурготски, става директор на митниците и отново следват гръмки акции и уволнения след негови разкрития. За първи път Емил Димитров става народен представител през 2014 год. като депутат от Обединени патриоти.

Ето още за пътя на Ревизоро до днешната му номиниация за министър.

Емил Димитров придобива прякора Ревизоро, след като започва работа като финансов ревизор. През 1997 год. e обявен за ревизор на годината, защото открива, че Държавният резерв е източван по време на зърнената криза в управлението на Виденов. Година по-късно прави проверка в митниците и констатира над 150 големи нарушения. През 2001 год. оглавява митниците и добива известност с акциите си там, и масовото уволнение на митничари заради корупция.

Емил Димитров, архив от 2001 год.: Питате какъв е критерият - професионализъм, честност, лоялност. Това са критериите и който не ги притежава си отива.

Става депутат през 2014 год. В настоящия парламент също е депутат, и председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Медиите реагираха, че е създадена специално за него.

Емил Димитров, депутат, архив 2017 год.: Аз приемам. Ако България успее да събере много повече пари отколкото сега, от заслугата да е изцяло моя, щом съм бухалката, нека бъда, и този, който събира лаврите.
Патриотите заложиха на перничанин да овладее кризата с водата в Перник

Патриотите заложиха на перничанин да овладее кризата с водата в Перник

Депутатът Емил Димитров, известен като Ревизоро, е номинацията на Обединените патриоти за нов екоминистър. Това стана ясно след заседание на Коалицион...

Посочи борбата с контарабандата на горивата като приоритет. Емил Димитров-Ревизоро беше вносител и успя да прокара спорния закон за регулация на фирмите от сектор горива. Това доведе до сътресения в редиците на Обединени патриоти. Срещу текстовете се обяви Валери Симеонов като ги нарече лобистки. Стигна се и до протести на малките търговци на горива.

Емил Димитров: Аз съм синя каска, не ме набърквайте. Заради мен скандали в коалиционния съвет не би следвало да има.

Стигна се до подготвяне на промени в закона, които сега са на дневен ред. До скандал и протести доведе и предложението му да се намали обема на казаните за варене на ракия и да се въведе лицензионен режим. Народното събрание обаче отхвърли законопроекта му.