НОВИНИ

Кой е първият победител на лотарията на НАП

Първият печеливш от лотарията с касовите бележки на Националната агенция по приходите беше изтеглен днес в предаването на БНТ "Денят започва в неделя с Георги Любенов". В продължение на една година всеки, който регистрира касовата си бележка на сайта kasovbon.bg, може да спечели една от наградите на НАП, които се раздават всяка седмица. Голямата награда лек автомобил ще бъде изтеглена в края на 2016 година.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
18:58, 20.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

С.Първанов от Ботевград е късметлията. Той си е купил нещо за сумата от 3.35 лева.

Само за един месец 200 хиляди души взеха участие в състезанието на НАП и събраха 4 милиона касови бележки. А закупените стоки чрез боновете са на стойност 53 милиона лева. Няма ограничение с колко бележки може да се състезавате за наградите, достатъчно е да сте навършили 14 години. Хората обаче все още забравят да изискват касовите си бележки.

Иван Савов - управител на магазин: Различно е, някои изискват, някои - не.

На една от легендарните и най-стари пекарни в центъра на София продавачката призна, че едва успява да даде касовите бонове на клиентите си: "Касови бележки едвам им ги давам тука много съм събрала, а там още повече. Аз даже се майтапя и им викам абе вземете, има томбола и няма да спечелите, и една дойде и ми вика може ли ми дадеш повече вика а може ли да ми дадеш повече, ми викам па вземи си колкото искаш

Ако все пак решите да изисквате касовия си бон, вгледайте се дали не е фалшив.

Росен Бъчваров - говорител на НАП: Най-често фалшивите касови бележки не са фискални бонове, под тях пише изисквайте касов бон, или не финансов бон или служебен бон и в общи линии този оборот не е отчетен и върху него не се плащат данъци. А истинската бележка в почти всички случаи съдържа картата на България с надпис БГ. Рязко расте и броят на сигналите за неиздаване на касови бележки, което идва да кажа, че имаме едно доста активно поведение на участниците в лотарията.

Ако бележката ви е фалшива, няма да получите награда. Иначе без значение на каква стойност са боновете ви, може да ги регистрирате на сайта kasovbon.bg. стига да са издадени след 16 ноември..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов в Техеран: Иран гледа на България като своя врата към Европа
Даниел Митов в Техеран: Иран гледа на България като своя врата към Европа
Нов потребителски център на летището
Нов потребителски център на летището