НОВИНИ

"Кой е срещу мен в мрежата?" в борба срещу кибер престъпленията

Често за съвет по време на пазаруване в Интернет търсим децата, които са все по-добри в ползването на глобалната мрежа. Най-малките, обаче, са поставени пред много повече опасности, като нелегално съдържание, детска порнография и насилие. В учебните програми липсват уроци за безопасно поведение при ползване на интернет.

bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 11.10.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Доброслав Димитров - съосновател на фирма за компютърни игри: "Не трябва да се създава някаква фобия за кибер света, напротив, нищо не е по-различно от реалния. Това е нашето послание - дръжте се там, така както бихте се държали в реалния - оглеждате се за коли, не ходите при непознати хора и по тъмни улички. Така и във виртуалния свят трябва да се държите отговорно".
Любомир Тулев, сектор "Киберпрестъпност" - ГДБОП: "Тук идва нашата роля, която да ги научи кои са опасностите онлайн, да ги научим и да им дадем форма за контакт, например на нашия сайт - www.cybercrime.bg, това което обясних е, че имаме бутон чрез който могат напълно анонимно да подават сигнали, който идват директно при нас".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководството на мини Бобов дол преговаря със стачкуващите под земята
Ръководството на мини "Бобов дол" преговаря със стачкуващите под земята
Samsung преустанови и замените на Galaxy Note 7
Samsung преустанови и замените на Galaxy Note 7