НОВИНИ

Кой изработва внушителните бижута на Тереза Мей?

Хаосът около Брекзит продължава, а Тереза Мей все по-често е под светлините на прожекторите. Това даде възможност да разберем, че британският министър-председател харесва бижутата. Откъде ги купува и колко струват - Ива Стойкова разказва.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:23, 05.04.2019
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Тереза Мей обича модата. Постът й изисква сдържани тоалети, които обаче тя разчупва с огромни ярки и блестящи колиета.

Повечето от бижутата на британския министър-председател са сътворени далеч от Лондон - в италианския град Флоренция от дизайнера Мирта Фросини.

Мирта Фросини - дизайнер: Винаги е вълнуващо да видим Тереза Мей да носи нашите колиета, защото това са наши изделия, създадени ръчно, а ето че ги виждаме по телевизията. Винаги, когато видим дами с наши творения, чувстваме удовлетворение.

Една от колекциите на дизайнерката е особено предпочитана от Тереза Мей - това са колиета, гривни, обици, пръстени и чанти в повече от 140 цвята.

Успехът е толкова голям, че колекцията прераства в отделен бранд. Цената на аксесоарите е между 25 и 80 евро. Една от колекциите се казва "Мей", но не носи името на Тереза Мей.

Компанията на италианската дизайнерка е създадена през 1998 г. и днес за нея работят 12 души. Материалите за бижутата са нетоксични и не съдържат никел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложение на свръхтехнологиите в Токио
Изложение на свръхтехнологиите в Токио
Съмнителни компании изпращат фалшиви есемеси с цел измама
Съмнителни компании изпращат фалшиви есемеси с цел измама