НОВИНИ

Кой къде почива?

Повече от половината германци предпочитат сами да планират пътешествията си, а не да разчитат на услугите на туристическа агенция. Французите пък търсят възможно най-добрата и най-евтина оферта.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
19:13, 29.07.2017
Чете се за: 01:04 мин.
По света

Оказва се, че плажът съвсем не е сред най-предпочитаните за почивка места за германците. Известни с трудолюбивостта и пунктуалността си те са и в началото на класациите за хора, които харчат най-много за ваканциите си. Германците умеят да си почиват, уверяват туристическите агенти. Залагат както на вътрешни, така и на международни дестинации. Местният туризъм е свързан най-вече с фестивали и карнавали, които се организират в различни градове като празникът на виното в Дюселдорф, карнавалът в Кьолн и разбира се, ОктоберФест в Мюнхен. Гърция, Италия и Франция и Турция са сред чуждите топ-дестинации, предпочитани от германските туристи. Средно германецът почива между седмица и 10 дни, обикновено в четиризвездни хотели.

Пет седмици - толкова лятна отпуска се полага на работещите французи. Това ги нарежда сред европейците с най-много време за почивка. Французите са известни с дългото и подробно планиране на ваканциите си. Статистиката показва, че 40% от французите предпочитат морските курорти, а 20 на сто - планинските. Франция сама по себе предлага великолепни места за рекреация. Лазурният бряг, остров Корсика и областта Прованс са перлите на местния туризъм. А предпочитаните външни дестинации са Монако - за по-състоятелните французи, Мароко - за пътешествениците с по-ограничена бюджет. През последните години в челните места се връща Тунис, а любими за французите си остават Испания и Тайланд.

И ако европейците могат да разчитат на седмици платен отпуск, то американците разполагат само с 10-на дни. Ето защо не е изненада, че повечето залагат на отдих в родната си страна. Статистиката показва, че 54% от американците никога не са били в чужбина. Често пъти получават първите си задгранични документи след като излязат в пенсия, когато започват истинските им пътешествия. Наемането на кемпер и обиколка на страната - това е сред най-предпочитаните ваканции за работещите американци. Що се отнася до чужбина - Мексико и Домениканската република са сред топ дестинациите за летен отдих. Мнозина залагат и на круизите, които са с достатъчно наситена програма в кратки срокове, което напълно устройва американските туристи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сладоледен фест в София
Сладоледен фест в София
Гласът на града: Конфликтите не трябва да се решават със сила
Гласът на града: Конфликтите не трябва да се решават със сила