Името му е Раниеро Манчинели и от Втория Ватикански Събор до днес той създава папски одежди. Списъкът му с клиенти включва папа Павел VI, Йоан Павел II, Бенедикт XVI, а вече и папа Франциск. Папските дрехи се кроят и шият в семейния магазин на Манчинели в Рим .

Раниеро Манчели: Казула е облеклото, което папата носи по време на Свещената литургия. То вече е с променени размери, заради папа Франциск, който искаше да опрости одеждите, да бъдат по-евтини, не ярки и пищни.

Манчинели връчил на Франциск шапката, която той много пъти подава на поклонници при общите аудиенции.

Раниеро Манчели: Дзукето е малката, кръгла шапка. Епископите носят пурпурни, кардиналите - червени, а папата - бяла.

Откакто беше избран папа Франциск демонстрира свой собствен стил. Той е първият папа, който се появява без червената шапка. На тържествените церемонии той използва само папаската стола и митра.

Раниеро Манчели: Стола - това е символът на свещеника. Всички свещеници го използват, особени при литургии и изповеди. Той може да е в различен цвят в зависимост от литургиите. Може да е в зелено, червено, бяло и виолетово. Митра - това, което папа носи върху главата си. В миналото тя е била много пищна, но вече е опростена - по желание на папа Франциск. Палиумът е бялата вълнена лента с избродирани черни кръстове, която папата връчва на всички митрополийски епископи на празника на Свети Петър.

Около врата си папа Франциск избра да носи сребърно разпятие, което идва директно от рафтовете в магазина на Манчинели.

Раниеро Манчели: Папа Франциск носи кръст, който е получил като подарък през 1992 г., когато бил избран за епископ. Но човекът, който му го е връчил, го купи оттук. А що се отнася до Пръстена на рибаря, неговото значение е да обединява всички души по света.

Независимо, че създаването на папски одежди изглежда тривиално, папа Франциск успя да създаде собствен стил, който чрез простотата си изразява личността на Светия отец.