НОВИНИ

Очаква се Кирил Ананиев да бъде предложен за нов здравен министър

Политическият съвет на управляващата коалиция е утвърдил кандидатура за нов здравен министър, съобщиха от пресцентъра на правителството. Кой ще е той официална информация няма, но неофициално се назовава името на сегашния зам.-финансов министър Кирил Ананиев.

bnt avatar logo
от БНТ
16:01, 06.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Наричат Ананиев "бюджетарът" на държавата, защото в почти всички правителства от промените насам прави държавните бюджети. Освен това проблемите в здравеопазването не са му чужди, защото в момента той е и председател на Надзорния съвет на НЗОК. Ананиев беше финансов министър в правителството на проф. Огнян Герджиков и съветник на президента Георги Първанов.

Предложението ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в Парламента веднага след приемането на Бюджет 2018. Вероятно това ще стане в петък.

На срещата днес лидерите на партиите в коалицията са се обединили около извода, че коалиционното мнозинство е стабилно и че 4-годишната управленска програма се изпълнява в срок.

Парламентарните групи на ГЕРБ и на „Обединени патриоти" трябва да предложат законодателни промени за отпадане на давността за престъпления при приватизационни сделки.

;

Тази вечер в Русе председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че на бъдещия здравен министър ще бъде даден голям кредит на доверие.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Това е ясно и категорично, че няма да е лекар. Смятам, че това решение се налага от много обстоятелства и днес това, което коментирахме, смятам че взехме правилното решение. Парите се увеличават ежегодно и подобен подход е полезен, за да се избегнат всякакви влияния от сферата на здравеопазването.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британски заложник беше убит в Нигерия, други трима са освободени
Британски заложник беше убит в Нигерия, други трима са освободени
Лиляна Павлова подписа споразумение за партньорство с Камарата на строителите
Лиляна Павлова подписа споразумение за партньорство с Камарата на строителите