НОВИНИ

Кой ще загуби и кой ще спечели от блокадата на границата с Гърция за Великден

Как ще се отрази на българската икономика затварянето на границата с Гърция за великденските празници коментираха в студиото на "Още от деня" председателят на Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Солтарски и директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

загуби спечели блокадата границата гърция великден
bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 21.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Миролюб Солтарски заяви, че на 29 април от 10 часа българските превозвачи ще затворят границата с Гърция до вечерта на 6 май. Границата ще бъде отворена на 9 май.

От своя страна Румен Драганов каза, че това ще е голям удар за българския туризъм. Той допълни, че от туристическия бранш подкрепят действията на превозвачите и са солидарни са с техните действия, но в бизнеса емоции няма, в бизнеса има само бизнес, подчерта още Драганов.

Месец май е предпочитан от гърците за почивка в България, каза Румен Драганов. Очакванията са за 80 хиляди посещения от гръцки туристи, които биха донесли приходи на страната ни за 43 млн лв само за Великден.

Солтарски каза, че е направил справка за миналата година за Великден, когато у нас са пристигнали 46 хиляди гръцки туристи, а в Гърция са празнували 170 хиляди българи. По думите му нашите сънародници са допринесли много повече за гръцката икономика, отколкото гърците за нашата. Той каза, че е получил писмо от Асоциацията на туроператорите, в което те посочват, че това ще бъде голяма загуба за икономиката ни. Според него те ще изгубят своите комисионни. Солтарски подчерта, че превозвачите са предупредили отдавна за намеренията си да блокират границата, а не са го решили в последния момент.

Целият разговор вижте в"Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ
Детска архитектурна работилница
Детска архитектурна работилница