Козелът Тимур, който преди време пострада от ноктите на своя приятел, тигъра Амур, се завърна у дома в сафари-парка в Приморие, след като бе на лечение в Москва.

© снимка: АРХИВ

Рогатото животно е било доставено със сутрешен полет по линията Москва-Владивосток. След това Тимур е бил транспортиран до сафари-парка, като добре е понесъл дългото пътуване. Той е настанен в отделно заграждение и е под карантина. Утре ще бъде прегледан от ветеринари. Най-вероятно в близките дни Тимур ще бъде поставен във воалиера, в близост до тази на бившия му приятел, тигъра Амур.

Козелът се прослави през 2015 година, когато се сприятели с тигъра Амур в сафари-парка. Домашното животно бе взело хищника за водач и го следваше навсякъде. Но после двамата приятели се скараха. Козелът започна да напада тигъра в началото на тази година. Амур реагира на агресията и рани Тимур. В края на април козелът бе изпратен в московска ветеринарна клиника за лечение.

В "Градската ферма" в Москва Тимур изкара оздравителен период след лечението си. За него бе приготвена просторна воалиера, като имаше право на специален рацион, за да възстанови бързо силите си.