НОВИНИ

Кожно-венерическият диспансер в Сливен пред затваряне заради дългове

На фона на водещи тенденции и модерни технологии при лечението на болести за някои болни у нас може да се окаже, че ще е трудно да се доберат до лечение изобщо. Кожно-венерическият диспансер в Сливен е пред затваряне заради натрупани дългове. Закриването му може да доведе до това болните да прекъснат лечението си или да чакат с месеци.

bnt avatar logo
от Веселин Цветанов
07:31, 20.05.2016
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Напрежението в Кожно-венерическия диспансер в Сливен е предизвикано от искането на общината да го ликвидира и прехвърли на областната болница. Причината е натрупаните задължения за около 120 хил. лв. Персоналът на
диспансера се притеснява, че ще остане без работа, а обслужването на пациентите ще бъде прекъснато.

Освен от Сливенска област в Кожно-венерическият диспансер се лекува пациенти от няколко съседни области. Разполага с 10 легла и 13 души персонал.

Д-р Христова – Кожно-венерически диспансер, Сливен: Ще трябва пациентите да чакат около месец, да останат без лечение, защото това е един по-дълъг процес, както и персонала да остане без работа.

Проблемът, според общината, са натрупаните задължения през годините и ако не бъдат взети мерки, ще бъде загубен основния актив на диспансера – сградата. Задълженията на диспансера са около 120 хиляди лева и ще
продължат да нарастват.

Стефан Радев – кмет на община Сливен: Аз им казах, че ако продължат така, дейността, както е досега, по естествен път то просто ще фалира.

От диспансера, твърдят, обаче, че по техни сметки задълженията са около 48 хиляди. Предстоят срещи, за да се намери точният начин за преструктуриране, така че да не се наруши работата на лечебното заведение. Кметът на Сливен пое конкретни ангажименти.

Стефан Радев – кмет на община Сливен: Ще остане и лабораторията, която има кожния център, ще останат и кожния лекар и медицинските сестри и всички договори, които има диспансера със здравната каса ще бъдат поети от МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Натрупаните задължения на диспансера към кредиторите ще бъдат поети от общината. Последната дума по казуса ще има местния парламент на следващото си заседание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горските пожари в канадската провинция Алберта обхванаха и съседен район
Горските пожари в канадската провинция Алберта обхванаха и съседен район
Разделяме се с телевизионната легенда Никола Филипов
Разделяме се с телевизионната легенда Никола Филипов