НОВИНИ

Крадат по-малко и по-евтини автомобили

Спад в кражбите на автомобили, отчитат от Столичната дирекция на вътрешните работи. Според органите на реда, през настоящата 2016-а, посегателствата са върху средан клас автомобили, за разлика oт миналата, когато обект на кражби са били предимно скъпите возила.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
19:37, 04.08.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Васил Костов сглобява 30-годишния си автомобил повече от година, когато един ден научава, че колата му е открадната, независимо че пред блока му софийския квартал "Западен парк" има сложени камери за наблюдение.

Васил Костов: "Откраднаха ми акумулатора и след пет дни ми звънна телефона, докато бях на почивка, и разбрах, че ми е открадната и цялата кола. Първоначално не повярвах, защото колата не е много скъпа и си казах в днешно време кой краде кола 86-а година, нали все пак 30 години, но нали после прочетох и явно доста коли от този модел са изчезнали."

Въпреки неприятния опит на нашяи зрител, от СДВР отчитат, лек спад в кражбите - за тази година откраднатите леки коли са 1160, а за миналата 1380, сочи статистиката.

Главен инспектор Пламен Максимов, началник-сектор „Престъпления, свързани с МПС" - СДВР: "Лекият спад се дължи най-вече на това, че секторът, който управлявам към момента, много добре се справя с работата си и има доста задържани извършители на противозаконни отнемания. Доброто взаимодействиве, което имаме с прокуратуата и разследващите полицаи, доста от задържаните са с постоянни мерки "задържане под стража"."

Днес от полицита задържаха двамата известни автокрадци Чавдар Омайски и Димитър Горнобански, които бяха издирвани повече от три месеца. По информация на БНТ 2 на територията на София циркулират 70 организирани престъпни групи за кражби на автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хелис, столицата на гетите Хелис
Хелис, столицата на гетите Хелис
Австрия призова за край на преговорите с Турция за членство в ЕС
Австрия призова за край на преговорите с Турция за членство в ЕС