НОВИНИ

Крадец-рецидивист не може да бъде осъден заради брат близнак

Италиански съдии са се видели в чудо, тъй като не могат да осъдят крадец-рецидивист, който има брат близнак и служителите на Темида са затруднени да установят кой точно е извършил престъпленията.

bnt avatar logo
от БТА
16:09, 27.01.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още
крадец рецидивист осъден заради брат близнак

Странният случай на Едуард Труши приключи с оправдаването му от съд в град Верона. Намерените ДНК доказателства не можаха да установят дали той или идентичният му брат близнак са били на местопрестъплението.

Адвокатът на Едуард Труши, Фабио Порта, припомни, че това се случвало за трети път съдиите да се окажат безпомощни. Те не повдигнали обвинения срещу клиента му през 2016 и 2017 година, тъй като той не можел да бъде идентифициран по безспорен начин с ДНК доказателства.

Братята Труши били от албански произход и имали много близки генетични профили. За да се направи по-обстоен ДНК анализ, били необходими много скъпи тестове, за които полицията нямала достатъчно средства, за да си ги позволи. Близнаците са с еднакви прически и еднакви татуировки. Само пръстовите им отпечатъци ги различават, но те винаги носят ръкавици. И двамата имат богати криминални досиета и имената им бяха свързани с над 100 кражби по домовете. При все това Едуард не се е измъкнал изцяло от правосъдието. Друг съдийски състав, в град Порденоне, го осъдил на 5 години затвор за грабеж и търговия с крадени вещи. Вината на Едуард била безспорно доказана, тъй като по време на престъпленията брат му Едмонд бил в затвора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италианският вътрешен министър Салвини заплаши със съд спасителите на мигранти
Италианският вътрешен министър Салвини заплаши със съд спасителите на мигранти
МВнР почете Международния ден в памет на жертвите от Холокоста
МВнР почете Международния ден в памет на жертвите от Холокоста