69-годишна вдовица е заплашвана с нож, бита и връзвана с въже от двама крадци, които са задигнали 45 лева от дома й. Полицията издирва извършителите. Историята е от русенското село Ряхово, в което повече от десет години престъпления не са регистрирани.

Възрастната жена излиза, за да изхвърли боклука, когато двама маскирани младежи я нападат. Те я захвърлят на леглото в детската стая, като я заплашват с нож, за да им даде парите и бижутата си.

"Много жестоко ме блъскаха. Имам болки. След това им викам: -вземете, бе момчета каквото искате и ме оставете, болна жена съм".

За да могат да претърсят дома на спокойствие, нападателите връзват самотно живеещата жена за краката.

„Не съм си получила дори пенсията. Какво искате? Някой им бил казал, че съм богата жена и почнаха тараш навсякъде и ми викат: - ако намерим големи суми ще ви убием, че лъжете."

След като намерили само 45 лева в чантата на пенсионерката, крадците решават да се почерпят. Сядат край масата в кухнята, изяждат вечерята, отварят си и бутилка вино. Четири часа жертвата е в безпомощно състояние и очи в очи с нападателите си. Призори тя получава астматичен пристъп и крадците бягат, уплашени от състоянието й. .Хората в Ряхово са в шок от случилото се. Тези, които са сами казват, че след този случай, ще им се наложи да живеят като затворници, в домовете си, докато крадците са на свобода и набелязват поредната си жертва.