НОВИНИ

Елизабет II: Приоритет на правителството е най-доброто споразумение за Брекзит

Приоритетът на британското правителство е да постигне възможно най-доброто споразумение за Брекзит, заяви британската кралица Елизабет IIв реч при откриването на парламента.

bnt avatar logo
от БТА
14:00, 21.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
Елизабет II: Приоритет на правителството е най-доброто споразумение за Брекзит

Британската кралица Елизабет Втора заяви, че приоритетът за правителството на премиера Тереза Мей е да осигури възможно най-доброто за Великобритания споразумение за Брекзит и че кабинетът ще се стреми към възможно най-широк консенсус по условията на излизането от ЕС, предаде Ройтерс.

В реч пред парламента, в която представи програмата на правителството, кралицата заяви, че правителството ще въведе закон за преобразуване на законодателството на ЕС в британско и ще прилага нови политики в имиграцията, международните санкции, ядрената сигурност, земеделието и риболова.


;

"Приоритетът на моето правителство е да осигури най-доброто възможно споразумение за излизане на страната от ЕС. Моите министри са готови да работят с парламента, местните власти, деловите среди и други по изграждането на възможно най-широк консенсус за бъдещето на страната извън ЕС", каза кралицата.

Тя беше придружена на откриването на новия парламент от сина си принц Чарлз, след като съпругът и дукът на Единбург - принц Филип бе приет снощи в болница като предпазна мярка за лечение на инфекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Румънското правителство бе свалено от власт
​Румънското правителство бе свалено от власт
Войната на страха
Войната на страха