НОВИНИ

Кралица Елизабет II отдаде почит на британските градове, пострадали от тероризма

В традиционното си коледно послание британската кралица Елизабет Втора отдаде днес почит на градовете в страната, пострадали от терористични атаки тази година, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:45, 25.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
кралица елизабет отдаде почит британските градове пострадали тероризма

"Мисля за Лондон и Манчестър, чиято силна идентичност блестеше през изминалите 12 месеца пред лицето на ужасяващите атаки", каза тя.

Посланието на 91-годишната кралица бе записано предварително и излъчено днес във Великобритания и още 51 страни от Общността нациите (бившата Британска общност).

В посланието си Елизабет Втора отдаде почит и на своя съпруг, 96-годишния принц Филип, който се оттегли от редовните си кралски задължения това лято. Тя го похвали за подкрепата и уникалното чувство за хумор.

Принц Филип, който е женен за британската кралица от 65 години, редовно привличаше медийното внимание с неуместните си коментари, отбелязва АП.

В посланието си Елизабет Втора наблегна и на важното значение на дома.

Днес кралицата и нейният съпруг присъстваха заедно с други членове на кралското семейство на църковна служба в кралското имение Сандрингам. След това те се събраха на частен обяд, на който за първи път внукът на Елизабет Втора принц Хари бе придружен от годеницата си, актрисата Меган Маркъл.

Двамата ще сключат брак в замъка Уиндзор през май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руската ЦИК не допусна Навални до участие в президентската надпревара
Руската ЦИК не допусна Навални до участие в президентската надпревара
Дядо Йосиф от село Ощава посреща Коледа в ремонтиран дом
Дядо Йосиф от село Ощава посреща Коледа в ремонтиран дом