НОВИНИ

Кралица Елизабет Втора говори в коледното си послание за малките добрини

В традиционното си коледно послание британската кралица Елизабет Втора подчерта колко е важно да се правят малки неща, но с голяма любов, и говори за вдъхновяващия пример на "обикновените хора, които извършват изключителни дела", предаде Ройтерс.

кралица елизабет втора говори коледното послание малките добрини
bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 25.12.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Тази година Елизабет Втора навърши 90 години и след смъртта през октомври на тайландския крал Пумипон Адулядет стана най-дълго управляващият монарх в света.

"Понятно е, че понякога си мислим, че световните проблеми са толкова големи, че не можем да направим кой знае какво, за да помогнем. Ако действаме сами, не можем да спрем войните или да премахнем несправедливостта, но въздействието на хилядите малки добри дела, взети заедно, може да бъде по-голямо, отколкото си представяме", заяви в обръщението си кралицата, която е и глава на Англиканската църква. Тя изтъкна вдъхновяващия пример на британските спортисти, участвали в олимпийските игри в Бразилия, и на персонала на базата на въздушната "Бърза помощ", в която внукът ѝ, принц Уилям, работи като пилот на хеликоптер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов отпразнува Коледа в Хитрино
Борисов отпразнува Коледа в Хитрино
Работи се по всички версии за катастрофата на руския самолет
Работи се по всички версии за катастрофата на руския самолет