НОВИНИ

К​ралица Елизабет Втора назначи принц Хари за посланик за младежта

Кралица Елизабет Втора назначи принц Хари за посланик за младежта на Общността на нациите, съобщи Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
11:38, 16.04.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
к​ралица елизабет втора назначи принц хари посланик младежта

В тази роля принц Хари ще насърчава младите хора от държавите, повечето от които са бивши колонии на Великобритания, да се борят с предизвикателствата. В изявлението на Бъкингамския дворец се уточнява, че над 60 процента от жителите на Общността на нациите - около 2,4 милиарда души, са под 30-годишна възраст.

"Принц Хари ще работи за създаването на връзки между младите хора и младите лидери в Общността на нациите и ще ги насърчава да използват платформите на Общността, за да се справят със социални, икономически и екологични предизвикателства, пред които е изправено тяхното поколение" - уточнява изявлението на Бъкингамския дворец.

Принц Хари, който е пети по ред за наследяване на престола, увеличи обществените си изяви и е едно от лицата, които дават нов облик на монархията като модерна и близка до съвременния живот. Кралица Елизабет Втора оглавява Общността на нациите, но има съмнения дали синът ѝ принц Чарлз един ден ще я наследи на тази церемониална длъжност.

Съобщението за новия пост на принц Хари съвпада с началото на срещата на високо равнище на правителствените ръководители от Общността на нациите в Лондон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътуващото студио на БНТ 2 тръгва от днес в Благоевградска област
Пътуващото студио на БНТ 2 тръгва от днес в Благоевградска област
С конкурс избират име на третия кораб на Агенцията за проучване на Дунав
С конкурс избират име на третия кораб на Агенцията за проучване на Дунав