НОВИНИ

Кралица Елизабет Втора няма да присъства на новогодишната религиозна служба

Кралица Елизабет Втора няма да присъства на днешната новогодишна религиозна служба в кралското имение Сандрингам заради простуда, се казва в комюнике на Бъкингамския дворец, цитирано от световните информационни агенции.

bnt avatar logo
от БТА
16:09, 01.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
кралица елизабет втора присъства новогодишната религиозна служба

"Кралицата все още не се чувства готова за посещение в църква - възстановява се от силна простуда", се отбелязва в съобщението. Елизабет Втора и 95-годишният ѝ съпруг принц Филип страдаха от простуда в дните преди Коледа и отложиха с един ден пътуването си от Лондон за Сандрингам, където бяха отведени с хеликоптер на 22 декември. Впоследствие стана ясно, че монархът няма да присъства на коледната религиозна служба в Сандрингам, като ще я пропусне за пръв път от 1988 г. Кралицата не се е появявала на публично място от 12 дни.

Според данни на Прес асосиейшън, Елизабет Втора се е излекувала от простудата, но за да се намалят рисковете за здравето ѝ, лекари я посъветвали да се възстанови напълно, преди да участва в подобни събития. Очаква се принц Филип да присъства на религиозната служба, тъй като вече е съвсем здрав. Той присъства на неотдавнашната коледна религиозна служба в Сандрингам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: 17 от задържаните иракчани в камион на ГКПП Дунав мост са непълнолетни
МВР: 17 от задържаните иракчани в камион на ГКПП "Дунав мост" са непълнолетни
Франция награди своите герои от атентата в Ница
Франция награди своите герои от атентата в Ница