НОВИНИ

Кралица Мария посреща гостите в Двореца в Балчик

Холографски образ на румънската кралица Мария ще посреща гостите на културен център „Двореца” в Балчик от следващия туристически сезон. Летовниците ще могат и да се снимат за спомен със създателката на емблематичния архитектурно-парков комплекс.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Карапанчева
16:00, 28.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

„Добре дошли в моя кралски дворец!” – с това приветствие на български и на английски език ще бъдат посрещани гостите на културния център в Балчик, „лично” от домакинята – кралица Мария Единбург. Нейната холограма е разположена в зала от Тихото гнездо, проектирана за кабинет на съпруга ѝ - Фердинанд, днес наричана просто читалня.

Жени Михайлова, директор на Културен център „Двореца”: „Тази холограма умишлено е избрана в по-младите ѝ години, защото ние можем да видим пълния ѝ блясък, красотата ѝ, одухотвореността ѝ, човешките ценности, които тя изповядва до края на живота си и най-вече творчеството, което навсякъде витае.“

Вила „Тихото гнездо” е мястото, където се събират творците, гостуващи със свои произведения в Двореца. Високотехнологичната разработка отнема почти 3 години на екипа, който я създава, защото единствените изображения, с които разполага са снимки.

Галя Георгиева, организатор културна дейност в Двореца: „Бяха изпратени множество снимки – само на тяло, само на глава, на пози на кралицата, абсолютно, за да може да се хване изцяло нейният характер и да се пресъздаде по този начин.“

За да има движение и говор дигиталното изображение, от няколко модела е подбран най-сходният – дъщерята на Хилда Казасян – Надежда. Момичето не само се приближава най-много до фигурата и овала на лицето на кралицата, но и до тембъра ѝ, запечатан в автентичен запис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал за снежни и ледени скулптури в Китай
Фестивал за снежни и ледени скулптури в Китай
Природният газ поскъпва за първото тримесечие на новата година
Природният газ поскъпва за първото тримесечие на новата година