НОВИНИ

"Кралицата на феите" омагьоса публиката в двореца "Врана"

В последната вечер със споделена музика в двореца "Врана" публиката беше омагьосана от "Кралицата на феите". Изпълнението на Софийската филхармония създаде усещане за вълшебна приказка.

Айше Сали
от Айше Сали
11:51, 12.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Приказен свят с вълшебни герои и изтънчена барокова музика. Неделя вечер "Кралицата на феите" възцарува в двореца "Врана" като "Сън в лятна нощ".

Богове и царе, елфи и феи, лудо влюбени и селяни, гордо пазещи своята чест. В красивия музикален спектакъл под лунна светлина оживяха шекспировите Оберон и Титания, Лизандър и Хермия. А щом слънцето залезе, изгряха Нощта и Мистерията.

Ана Пападопулу, актриса: Една прекрасна нощ дава повече удоволствие от 100 щастливи дни, а след тях тих пристъпва и Съня. Затова, тихо, тихо!

Вдъхновен „Сън в лятна нощ" на най-великия драматург на всички времена - Хенри Пърсел създава "Кралицата на феите". Историята казва, че някога музикалният спектакъл очаровал със своята пищност. След това няколко пъти партитурата е изгубена. Открита е едва в началото на XX век, за да се завърне с обновено издание и отново да пожъне същия успех.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Девня започна радаването на хранителни продукти
В Девня започна радаването на хранителни продукти
Готово е новото кръгово кръстовище в Благоевград
Готово е новото кръгово кръстовище в Благоевград