НОВИНИ

"Кралицата" на сладкишите Анна Олсън в България

"Ако ядете много салати , имате право на десерт " - думите са на кралицата на сладките Анна Олсън. Сигурно сте опитвали рецептите на Анна от популярното й кулинарно телевизионно шоу. Тя е автор и на няколко книги с рецепти. Световноизвестната канадска сладкарка опита българската кухня и хареса много баницата. В България Анна проведе майсторски клас. Репортерът ни Мая Димитрова готви заедно с нея. "Когато готвите, използвайте всичките си сетива", посъветва я Ана. Какво още - вижте в репортажа.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:53, 21.05.2017
Чете се за: 01:01 мин.
Още
Анна Олсън - професионален готвач:
Малко вода и една много важна съставка - лимонов сок.

Анна Олсън ни разкрива тайната на маслените тарталети. 50 милилитра от сока правят тестото пухкаво. Важно е как се комбинират съставките, важно е и твоето отношение към готвенето.

Анна Олсън - професионален готвач:
Ти не просто печеш, за да получиш десерт, ти печеш, за да се насладиш на това време в кухнята и разбира се, печеш за да споделяш.

Сочно, хрупкаво, препечено, карамелено. Вкусните думи, с които Анна събужда желанието на зрителя да отхапе от екранните й сладкиши. Заснемането на един епизод с три рецепти й отнема между 12 и 15 часа. Използват се много камери и гледни точки, за да се пресъздаде усещането за текстура, ухание и топлина.

Анна Олсън - професионален готвач:
Виждате това тесто, виждате парченцата масло в него и знаете, че те ще се разтопят и ще направят тестото нежно.

Не чупете яйцата в ръба на купата, а на твърда и гладка повърхност. Балсамовият оцет прави курабиите меки отвътре и хрупкави отвън, царевичното нишесте също ще запази сърцевината на сладките ви. Анна споделя с нас наученото през годините и лично ни дава урок как се разбиват яйца и захар без да те заболи ръката.

Анна Олсън - професионален готвач:
Винаги движението да идва от тук, не от китката. .атм тя бърка ..Така няма да се измориш.

С общи усилия и няколко тайни съставки приготвяме шоколадови сладки без брашно.

Мая Димитрова - Видяхте ме да готвя, вече готова ли съм за мастершеф?
Анна Олсън - професионален готвач - Мисля, че да, защото даде всичко от себе си и се справи много добре.

На финала все пак предпочитаме да опитаме сладките, които приготви Анна и половин тава по-късно можем да кажем - сочно, хрупкаво, препечено. И да споделим обещанието на Анна да измисли своя рецепта за българска баница, която да представи в шоуто си в Канада.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иво Антонов се извини за снимката, на която позира с нацистки поздрав
Иво Антонов се извини за снимката, на която позира с нацистки поздрав
Президентът Румен Радев: Средата за сигурност е изключително сложна
Президентът Румен Радев: Средата за сигурност е изключително сложна