Време е да започне лекуването на раните от разделението - каза Борис Джонсън в първата си реч след победата на парламентарните избори във Великобритания. Малко по - рано Кралица Елизабет Втора връчи мандат на Джонсън за съставяне на правителство. Британските консерватори постигнаха историческа победа и си осигуриха мнозинство в парламента. Джонсън е категоричен, че страната ще напусне ЕС на 31 януари.

Време е да започне лекуването на раните от разделението - каза Борис Джонсън в първата си реч след победата на парламентарните избори във Великобритания. Малко по - рано Кралица Елизабет Втора връчи мандат на Джонсън за съставяне на правителство. Британските консерватори постигнаха историческа победа и си осигуриха мнозинство в парламента. Джонсън е категоричен, че страната ще напусне ЕС на 31 януари. Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания: Казвам - благодаря ви! За доверието, което гласувахте на нас и на мен. Ние ще положим всички усилия, за да се отплатим за това доверие, за да реализираме вашите приоритети с парламент, който работи за вас!

Джереми Корбин, лидер на Лейбъристката партия: Очевидно резултатът за Лейбъристката партия е много разочароващ. Дебатът за Брекзит беше поляризиран и далеч от нормалния политически дебат. Това допринесе за резултата на Лейбъристката партия. Няма да ръководя партията на следващи парламентарни избори.
Доминик Уолш, политически анализатор, Open Europe: Беше изненадващо колко шеметна е победата на Борис Джонсън. Проучванията му даваха преднина, но не и толкова голяма. Никой не очакваше да има такова пренареждане на политическата карта, каквото видяхме.

В речта си Джонсън каза още, че след 5 седмици кампания е крайно време страната да си почине от политика и от темите за Брeкзит и че след това е време правителството да се фокусира върху истински важните проблеми на страната като здравеопазването и образованието. Джонсън се обърна към всички британци и призова страната да бъде по-единна, независимо от своите гледни точки по въпростите за Брекзит, а как всъщност той спечели гласовете дори на тези, които традиционно не биха го подкрепили - коментар на политическия анализатор Доминик Уолш.

Доминик Уолш, политически анализатор, Open Europe: Беше изненадващо колко шеметна е победата на Борис Джонсън. Проучванията му даваха преднина, но не и толкова голяма. Никой не очакваше да има такова пренареждане на политическата карта, каквото видяхме. Едно от най-големите преимущества на Джонсън беше, че успя да обедини тези, които искат да напуснат ЕС, особено след като Найджъл Фараж обяви, че няма да издига свои кандидати по места, тези общини бяха спечелени от консерваторите. Освен това Джереми Корбин не се радваше на широка подкрепа и мнозина се отказаха да гласуват за лейбъристите. Дори тези, които не биха гласували за Джонсън, предпочетоха да го подкрепят, за да не позволят Корбин да дойде на власт.