НОВИНИ

Кралска особа със свита от 30 аристократи беше тази вечер в софийската опера

Принц Шарл-Филип Орлеански удостои с присъствието си спектакъла на операта „Пепеляшка"от Росини.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:37, 02.06.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

През последните години софийската опера привлича сред публиката си все повече чужденци. Зрители от 15 държави многократно посетиха София, за да гледат у нас тетралогията на Вагнер "Пръстенът на Нибелунга". Все по-често в салона на операта се чува разнообразие от европейски езици, но никога досега европейски благородник не е удостоявал с присъствието си представления на операта. Това се случи тази вечер, когато принц Шарл-Филип реши да гледа в София операта "Пепеляшка".

принц Шарл-Филип Орлеански: Операта винаги е като някакъв вид магия. Знаем историята, очакваме красиво представление, каквото сме сигурни, че ще бъде. Нежна музика, великолепни гласове, всичко е невероятно.
;

Макар вероятно спектакълът да не е избран нарочно, историята, в която принцът се влюбва в Пепеляшка, може би е очаровала истинския принц и неговите приятели.

принц Шарл-Филип Орлеански: Обичаме музиката, обичаме изкуството като цяло, обичаме операта и е важно да посещаваме оперите и театрите, когато отиваме в някой град. Това ни дава ясна представа какво място заема изкуството в държавата.

Дали музикантите на Софийската опера наистина са успели да впечатлят кралската особа и приятелите му ще разберем, ако театърът в скоро време посрещне и следващи благородници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул вдигна Ушатата за шести път! (видео)
Ливърпул вдигна Ушатата за шести път! (видео)
Кулминацията на Фестивала на розата 2019 събра в Казанлък хиляди туристи
Кулминацията на Фестивала на розата 2019 събра в Казанлък хиляди туристи