Принц Шарл-Филип Орлеански удостои с присъствието си спектакъла на операта „Пепеляшка"от Росини.

През последните години софийската опера привлича сред публиката си все повече чужденци. Зрители от 15 държави многократно посетиха София, за да гледат у нас тетралогията на Вагнер "Пръстенът на Нибелунга". Все по-често в салона на операта се чува разнообразие от европейски езици, но никога досега европейски благородник не е удостоявал с присъствието си представления на операта. Това се случи тази вечер, когато принц Шарл-Филип реши да гледа в София операта "Пепеляшка".

принц Шарл-Филип Орлеански: Операта винаги е като някакъв вид магия. Знаем историята, очакваме красиво представление, каквото сме сигурни, че ще бъде. Нежна музика, великолепни гласове, всичко е невероятно.
Чужденци от цял свят пристигнаха в София за „Пръстенът на Нибелунга“

Чужденци от цял свят пристигнаха в София за „Пръстенът на Нибелунга“

Близо 300 чужденци от цял свят пристигнаха в София, за да гледат Оперната тетралогия на Вагнер „Пръстенът на Нибелунга“. Австралийци, новозеландци, ге...

Макар вероятно спектакълът да не е избран нарочно, историята, в която принцът се влюбва в Пепеляшка, може би е очаровала истинския принц и неговите приятели.

принц Шарл-Филип Орлеански: Обичаме музиката, обичаме изкуството като цяло, обичаме операта и е важно да посещаваме оперите и театрите, когато отиваме в някой град. Това ни дава ясна представа какво място заема изкуството в държавата.

Дали музикантите на Софийската опера наистина са успели да впечатлят кралската особа и приятелите му ще разберем, ако театърът в скоро време посрещне и следващи благородници.

Бурни овации на московската публика за българския „Пръстенът на нибелунга“

Бурни овации на московската публика за българския „Пръстенът на нибелунга“

Руската публика нарече откритие постановката на българския „Пръстен на нибелунга“. Всичките 1700 места в салона на Болшой театър бяха заети от зрители...