НОВИНИ

Кралска сватба: Принцеса Юджини каза "Да" на бизнесмена Джак Бруксбанк

Внучката на кралица Елизабет Втора принцеса Юджини се омъжи за Джак Бруксбанк на церемония в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзорския дворец. Бащата на булката принц Андрю я отведе до олтара. Церемонията водеше преподобният Дейвид Конър, доайен на Уиндзор.

bnt avatar logo
от БТА
15:38, 12.10.2018
Чете се за: 01:08 мин.
Още

Младоженците размениха обети, след което Джак Бруксбанк постави халка на принцеса Юджини. Той няма да носи венчален пръстен. След като двамата бяха обявени за съпруг и съпруга, италианският тенор Андреа Бочели изпя "Аве Мария".

Принцеса Юджини е на 28 години. Тя е по-малката дъщеря на третото дете на кралица Елизабет Втора принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън. Принцеса Юджини е деветата по ред за наследяване на британския престол. Джак Бруксбанк е на 32 години. Той е представител за Великобритания на текилата "Касамигос", марка, съоснована от американския актьор Джордж Клуни. Младоженецът притежава и свой бизнес с дистрибуция на вина.

Булчинската рокля на принцеса Юджини беше с деколте на гърба, за да се вижда белегът й от операцията от сколиоза, защото тя е патрон на благотворителна организация за такива болни. Тя е дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос от марката "Питър Пилото". Принцесата не носеше воал. Тиарата й със смарагди и диаманти й е заета от кралица Елизабет Втора.

На церемонията присъстваха кралица Елизабет Втора и съпругът й принц Филип, принц Чарлз, родителите на булката - херцозите на Йорк принц Андрю и Сара Фъргюсън, принцеса Ана, принц Едуард, принцовете Уилям и Хари със съпругите си Кейт Мидълтън и Меган Марклъ, и други членове на британското кралско семейство.

Сред присъстващите знаменитости бяха Роби Уилямс и съпругата му, художничката Трейси Емин, манекенките Наоми Кембъл и Кейт Мос, актрисите Деми Мур и Лив Тайлър, поп звездите Ели Голдинг и Джеймс Блънт, бившата футболна звезда Джейми Реднап. Гостите са общо 850.

Сред шаферките и шаферите бяха 3-годишната принцеса Шарлот, дъщеря на принц Уилям и съпругата му Катрин, 5-годишният й брат принц Джордж, 6-годишната Тиодора Роуз, дъщеря на Роби Уилямс.

Кралица Елизабет Втора ще даде прием в чест на младоженците в замъка Уиндзор. Преди церемонията пред двореца и параклиса се струпаха хора, които приветстваха пристигащите. Младоженците поканиха 1200 души на територията на замъка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов нареди АПИ да спре проектите с европейско финансиране на Джи Пи Груп
Борисов нареди АПИ да спре проектите с европейско финансиране на "Джи Пи Груп"
Фандъкова: Търсим вариант за удължаване срока за ремонт на пл. Света Неделя
Фандъкова: Търсим вариант за удължаване срока за ремонт на пл. "Света Неделя"