НОВИНИ

Холандският крал имал и втора работа

Холандският крал разкри, че е имал и втора работа. Пилотирал е пътнически самолети за холандския национален авиопревозвач, докато е изпълнявал и държавническите си задължения.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:37, 19.05.2017
Чете се за: 00:44 мин.
Още

50 - годишен, баща на три момичета и крал на 17 милиона холандци. Вилем-Александър , най-големият син на кралица Беатрикс я наследи на престола през 2013. Страстта му към пилотирането не е тайна за поданиците му. Но едва сега от признанието му в интервю за холандски вестник и те, и светът разбраха, че е възможно да са били на борда на самолет, управляван от краля.

В продължение на повече от 20 години два пъти месечно Вилем - Александър е бил втори пилот на пътнически самолети. По думите му, рядко е бил разпознаван от пътници, а когато правел съобщения от пилотската кабина, като втори пилот не бил длъжен да обявява името си. Малък бил шанса и някой да разпознае гласа му, тъй като според самия крал, пътниците и без това не слушат съобщенията.

Вилем - Александър е управлявал Фокер, но сега ще премине допълнително обучение, за да може да пилотира и Боинг 737.

дали кралският живот не е бил достатъчно вълнуващ за Вилем - Александър, за да търси допълнително адреналин в облаците?

Самият той признава ,че за него това е хоби, което му помага за кратко за остави кралския дълг на земята. Имаш самолет, пътници и екипаж, носиш отговорност за тях - не можеш да вземеш проблемите със себе си в небето. Трябва да се откъснеш и да се концетрираш напълно върху нещо друго. Това за мен е най- отпускащата част на летенето, - признава холандският крал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Накъде след колежа по туризъм - изборът на завършилите
Накъде след колежа по туризъм - изборът на завършилите
В момента на атаката нападателят от Бургас е бил вменяем, според психолози
В момента на атаката нападателят от Бургас е бил вменяем, според психолози