Кралица Елизабет II изрази пълната си подкрепа към решението на принц Хари и неговата съпруга Меган да се оттеглят от задълженията си като членове на кралското семейство. През целия ден медиите следяха изхода от срещата по проблема, придобил името "Мегзит". По-рано днес принцовете Уилям и Хари отхвърлиха твърденията, че са в лоши отношения.

Часове наред Кралица Елизабет Втора, принц Чарлз, синовете му Уилям и Хари и кралските съветници обсъждаха казуса "Мегзит". В имението "Сандрингам" решаваха какъв да бъде статутът на Хари и съпругата му Меган, дали да имат издръжка, както и какви професии биха могли да упражняват. Това беше и първият разговор на четири очи между Хари и Кралицата, от началото на кризата. Меган Маркъл участва по телефона, тъй като е в Канада със сина си Арчи.

Въпреки твърденията на британските медии, че Елизабет Втора е разгневена, кралицата заяви пълната си подкрепа за решението на своя внук. Тя не скри, че би предпочела принц Хари и съпругата му да останат част от кралското семейство, но въпреки това уважава решението им да бъдат самостоятелни. Херцозите на Съсекс са се съгласили на преходен период, в който да балансират между престоя си в Канада и Великобритания.

Темата, макар и с нежелание, коментира и премиерът Борис Джонсън.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: Не коментирам теми, свързани с кралското семейство. Но въпросът е добър.

Статия на вестник "Таймс" разгневи кралското семейство и стана повод принцовете Уилям и Хари да демонстрират своето единство. Според изданието, грубо отношение, граничещо с тормоз от страна на Уилям, е в основата на решението на по-малкия му брат и съпругата му да се оттеглят от кралското семейство.

Двамата братя заявиха, че винаги са били близки и ще останат такива, а подобни публикации са фалшиви и дори опасни.

Принц Уилям: Повече няма да прегърна Хари

Принц Уилям: Повече няма да прегърна Хари

Принц Уилям повече няма да прегърне брат си Хари. Това е казал самата кралска особа пред свои приятели в коментар на решението на херцозите на Съсекс...