НОВИНИ

Човешка грешка е вероятната причина за падналия кран върху бензиностанция

Най-вероятно човешка грешка е причина за падането на крана върху бензиностанция на столичния булевард "Никола Вапцаров снощи. Това каза за сутрешния блок на БНТ "Денят започва" Стефан Цанков от Агенцията за метрологичен и технически надзор. При инцидента пострадаха две жени и един мъж, които бяха откарани в близката болница. Няма опасност за живота им.

bnt avatar logo
от БНТ
06:27, 15.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Стефан Цанков - председател на Агенцията за метрологичен и технически надзор: "Изключваме първите възможности за инцидента като пропадане на самия кран, неправилен монтаж или технически неизправности. - Може ли да говорим за човешка грешка, появи се информация, че и силният вятър е допринесъл за този инцидент"? - Със сигурност е комбинация от фактори, но това е най-вероятната причина. Предстои да завършим проверката в следващите няколко дни. Ако установим нещо, което е трябвало да бъде извършено, а не е, разбира се ще има и потърпевши. Законът предвижда, както имуществени санкции, така и отнемане на разрешително за дейност.
;

Вижте прякото включване на Вилиана Кашева от мястото на инцидента с управилката на бензиностанцията и целия разговор в студиото на "Денят започва" със Стефан Цанков!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Районният съд в Малко Търново ще гледа мярката на Петър Низамов - Перата
​Районният съд в Малко Търново ще гледа мярката на Петър Низамов - Перата
Трета нощ на насилие и протести в Македония
Трета нощ на насилие и протести в Македония