Каква беше изминалата спортна година за България и какви са перспективите и предизвикателства за догодина - гост по темата в студиото на "Още от деня" беше спортният министър Красен Кралев.

Министърът определи изминалата 2018 г. като изключително успешна за българския спорт, като подчерта че родните атлети са постигнали уникално представяне на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Кралев отличи имената на спортисти като Александра Начева, баща и син Андрееви, Адриан Андреев в тениса и др.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Изключително доволен съм, това беше една от най-успешните години за дълъг период от време.

Министърът обясни още, че е започнала реконструкция на националния център за тренировки по художествена гимнастика.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Точно по Коледа направихме много важна стъпка за изграждането на нова зала на стадион "Раковски", която ще бъде свързана с тази, в която протичат тренировките сега.
Кабинетът отпусна 1,5 млн. лв. за нова спортна зала за художествена гимнастика

Кабинетът отпусна 1,5 млн. лв. за нова спортна зала за художествена гимнастика

На последното си заседание за тази година правителството отпусна 1,5 млн. лв. за нова спортна зала за националния ни отбор по художествена гимнастика....

Кралев коментира още, че България се е отличила с отлично организирани домакинства на три световни първенства.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Повече от месец в целия свят се говореше за България с добро, имаше огромен интерес от чуждестранни медии и фенове.

Според министъра, бихме могли да се справим с организацията на Олимпиада, съвместно с балканските ни съседи Гърция, Сърбия и Румъния.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Наясно сме, че ще бъде много трудно, че много средства ще са нужни за финансиране. Но това е един силен политически анонс, че балканските държави са готови да намерят общ език и да постигнат заедно организацията на едно такова голямо спортно събитие.

Правят се работни срещи, анализи, имаме още време докато се вземе окончателно решение, допълни министърът.

България готова да домакинства Мондиал 2030 заедно с Гърция, Сърбия и Румъния

България готова да домакинства Мондиал 2030 заедно с Гърция, Сърбия и Румъния

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов проведоха работна среща с министрите на спор...

В края на разговора Кралев заяви категорично, че е оптимист за предстоящата година, в която ще станат ясни българските надежди за предстоящите световни първенства и Олимпийски игри.

Вижте целия разговор във видеото!