НОВИНИ

Красен Кралев: Не може над 110 федерации да бъдат финансирани от държавата

Тазгодишното издание на маратона в София е може би най-силното досега. Има силни участници от Кения, Етиопия...При жените Милица Мирчева е в добра кондиция, която сега ще участва на старта на 20 км. За пърти път ще бъде балканско първенство, резултатът може да бъде приеман като квалификация за Световно първенство. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев в студиото на "Денят започва в неделя с Георги Любенов". Стара Загора и Варна също подготвят силни маратонски издания, коментира Кралев.

bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 09.10.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Ще има много сериозна реформа, обеща министърът. По думите му не може държавата да финансира над 110 федерации. Има постоянна връзка със спортистите и треньорите, въпросът е чисто концептуален как да се подготвят младежите.

При анализ само 7 спорта са носили медали, още 7 са давали квоти за Олимпийски игри. При борбата занапред ще се обръща повече внимание на вътрешния календар, шест регионални центъра ще бъдат приоритетно финансирани. Ще имаме подготвени 8 души във всяка категория, досега се фокусирахме върху подготовката само на двама състезатели.

Ще предприемем кампания за поставянето на тепих в много училища в цялата страна. Това е дългосрочната перспектива. Подобна реформа се обмисля и в бокса, посочи министър Красен Кралев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Републиканците обсъждат смяната на Тръмп с друг кандидат
Републиканците обсъждат смяната на Тръмп с друг кандидат
10 години по-късно все още търсят пари за погасен кредит
10 години по-късно все още търсят пари за погасен кредит