НОВИНИ

Красен Кралев: Новият закон за спорта ще разреши проблемите с базите

Новият закон за спорта ще повиши критериите за държавно финансиране на федерациите и ще разреши проблемите с базите - собственост на Министерството на младежта и спорта, това заяви в "Денят започва" спортният министър Красен Кралев. Чуйте целия разговор във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 03.11.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

За това защо в новия закон не е включено намаляване на данъците за спортните благодетели той каза, че това е проблем, който трябва да се отправи към финансовото министерство, но такава мярка се прилага в страни, където данъкът е 30,40% и където, по думите му, има смисъл." Спортният министър допълни по-късно в разговора, че се дават много възможности на частните инвеститори, които искат да подпомогнат българския спорт, да се включват и да имат гаранции, че средствата, които инвестират ще има достатъчно дълго време да бъдат възстановени.

Красен Кралев: В новия закон има доста интересни нововъведения като това, че за първи път професионалните лиги могат да бъдат и отделни юридически лица, създаваме възможност клубовете да бъдат регистрирани и като търговски дружества. За първи път се създава българска наицонална параолимпийска асоциация, параолимпийски комитет. Детайлно е разработена главата с допинга. Също така за първи път се регулира понятието като "спортни" и "треньорски услуги". Въвеждаме задължително да има назначени треньорски кадри. Включваме детайлно разработена глава за спортните бази, която ще реши тежките проблеми, които ги има.

Преди дни българският спортен министър бе избран за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция. Ето какво каза той пред БНТ за това;

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: За мен това е една възможност да успеем, да покажем, че България наистина упорито и последователно се бори срещу употребата на забранени субстанции. Огромен опит е. За нас това е отлична възможност.

Министър Кралев заяви, че бюджетът е увеличен с 2,3 млн, които ще отидат за заплати, пенсии на пожизнени олимпийци и това е свързано с повишаване на минималната заплата. Спортният министър заяви, че никога публичните средства за спорт не стигат, но той е олицетворение на страната и цифрите се увеличават с умерен темп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Врачанска фирма закупи нови машини по ОП „Иновации и конкурентоспобност“
Врачанска фирма закупи нови машини по ОП „Иновации и конкурентоспобност“
По-строг контрол за шофьорите в публичния транспорт
По-строг контрол за шофьорите в публичния транспорт