Вицепремиерът Красимир Каракачанов ще подаде иск за дело за клевета срещу бившия директор на отдел "Българско гражданство" в правосъдното министерство Катя Матева.

Каракачанов се е почувствал оклеветен, след като тя публично обяви, че има доказателства, че ВМРО и той като председател на партията се издържат от продажбата на българско гражданство.

Военният министър коментира и отношенията между България и Македония. По думите му от македонска страна личи липса на желание за разбирателство и неспазване на Договора за добросъседство.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Основната им цел е да влязат в НАТО и Европейския съюз и когато са равноправни членове да се опитат на тази основа отново да си провеждат тази политика. Аз бих приел, че договорът е изпълнен, когато видя учебниците, по които учат децата. И ако в тези учебници пак има ден на Въстанието против бугарския окупатор, ако пак пише, че Цар Самуил е македонски цар, който се е борел срещу византийците и българите, значи договорът не е изпълнен.