НОВИНИ

Красимир Каракачанов: Модернизацията на армията не е прекратена

Модернизацията на армията не е прекратена. Към двата проекта, които заварихме - за флота и авиацията, към тях беше прибавен и проектът за модернизация на сухопътните войски. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 20.02.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Той допълни, че е бил изненадан от думите на президента Радев за състоянието на отбраната.

Красимир Каракачанов: И той много добре знае моята теза, моята визия и намерения. Така че не съм съгласен, че някой е забавил проектите за модернизация.

Министърът на отбраната заяви, че проектите за модернизация на сухопътните войски и този за авиацията ще бъдат внесени за разглеждане в Министерския съвет до края на март.

По проекта за бронираните машини е нужно одобрението на Министерския съвет, а след това и парламентът, който да гласува необходимите средства, каза Каракачанов и допълни, че над изпълнителната власт стои българският парламент. Когато той вземе решение, ние сме длъжни да го изпълним, без значение дали ни харесва или не.

;

За пръв път от над 10 години бяха увеличени заплатите в армията. Ремонтните заводи на МО излизат на печалба. ВМА е без загуби. Къде е проблемът? Нещата не могат да се случат за 2-3 месеца, 27 години нещата са били конюнктурни.

Става въпрос за над 3.5 млрд. лева. Нямам правото да ги хвърля набързо и да отбия номера, да отчетем в следващия доклад, че сме похарчили едни пари за модернизация.Защото досега са похарчени стотици милиони евро за бойна техника, която стои на земята и ние не я ползваме, каза министърът.

Според Каракачанов трябва да се търси най-доброто като цена/качество.

Доброволната военна служба може да бъде между 6 и 12 месеца. Обсъждаме на ниво МО, подобна практика има в редица европейски държави. Ако си служил доброволно, имаш предимства при равни условия например при започване на работа в отбраната или Министерството на вътрешните работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Единствените в света панди тризнаци живеят в Китай
Единствените в света панди тризнаци живеят в Китай
Панаир на играчките в Ню Йорк
Панаир на играчките в Ню Йорк