НОВИНИ

Красимир Каракачанов: ​Право на премиера е да поиска оставките на министри

Според Красимир Каракачанов право на премиера е да поиска оставките на министри, които са от квотата на ГЕРБ. Лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната коментира това днес пред журналисти в мелнишкото село Сугарево.

bnt avatar logo
от БТА
14:25, 02.09.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

"Не е нормално при всеки повод, когато се появи една група, която протестира в интернет или на жълтите павета, да се искат оставки. Защото, ако бъдем конкретни, какво ще излезе с тези оставки, ако се установи това, което всички знаем, че шофьорът е виновен за катастрофата. Но в края на краищата, това си е квота на ГЕРБ и лидерът на партия ГЕРБ и премиер Борисов е решил да им поиска оставките, и това е негово право. Лично аз смятам, че тези хора нямат вина за катастрофата", каза Каракачанов.

Според него министър Николай Нанков е един от най-работливите и отзивчиви министри. "Няма случай, при който хора от някой регион при авария, бедствие да са поискали съдействие, и той да не го е оказал. И добър професионалист. Защо трябва да бъде жертван такъв човек", коментира Каракачанов. В края на краищата, както аз мога да отговарям и отговарям, и ако пожелая да сменя някой от квотата на ВМРО, ще го сменя, така и лидерът на ГЕРБ има това право да си провежда собствена кадрова политика, добави Каракачанов.

На лобното място на Тодор Александров над село Сугарево, Мелнишко, днес беше отслужена заупокойна молитва и бе възпроизведен възпоменателен залп в памет на революционера. На церемонията, освен лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, присъстваха евродепутатът Ангел Джамбазки, депутати, общински съветници, гости от Македония, членове и симпатизанти на партията от цяла България. Над 50 нови членове положиха тържествена клетва за вярност към ВМРО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Около 100 000 души се прощават с лидера на проруските сепаратисти в Украйна
​Около 100 000 души се прощават с лидера на проруските сепаратисти в Украйна
​Над 300 деца на мигранти ще учат в сръбски училища
​Над 300 деца на мигранти ще учат в сръбски училища