След историческия пробив в отношенията с Македония, вчера България постигна още един успех в политиката си на Балканите. Това се посочва в позиция на вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО - Българско национално движение Красимир Каракачанов във връзка с приетия вчера от парламента на Албания Закон за националните малцинства. Позицията е разпространена от пресцентъра на ВМРО - Българско национално движение.

© Архив - БНТ

"След десетилетия на битки, подмяна на историята и подривна дейност от страна на проюгосласки коминтерновски последователи, след тежки дебати и още по-тежки дипломатически преговори, албанският парламент призна съществуването на българско малцинство в страната. До този момент нашите сънародници бяха пришивани към т.нар. македонската общност", посочва Каракачанов.

По думите му с приетия закон е върната историческата справедливост. "С това се слага край на опитите българското население в Албания да бъде асимилирано и да му бъде налагано чуждо, измислено национално самосъзнание", смята Каракачанов.

Борисов: Решението на Албания е исторически пробив за България

Борисов: Решението на Албания е исторически пробив за България

Исторически пробив за България. След 104 години Република Албания призна българската етническа общност в страната. Това написа на личната си страница...