НОВИНИ

Красимир Каракачанов се срещна с македонския военен министър Радмила Шекеринска

Участието на македонски военни в парада на 6 май е знак за добросъседство и приятелство, заяви военният министър Красимир Каракачанов след срещата си с македонския военен министър Радмила Шекеринска в София. България иска мир и стабилност в страните от Западните Балкани, а Македония е решила много висящи проблеми, заяви министърът. Радмила Шекеринска допълни, че Македония е готова за членство в НАТО и ЕС и началникът на генералния щаб на македонската армия ще присъства на парада на 6 май.

Александър Марков
от Александър Марков
11:44, 04.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Това е един знак на партньорство и съюзничество. Като справка ще Ви дам, че в Румъния в последните 3-4 години, може би повече, последните 5 години, в техните паради участва българска рота, това е една традиция, която съществува между страни, които са съюзници и партньори. Това е знакът, ние приемаме Македония за наш партньор и по линия на бъдещето ѝ членство в НАТО, и като партньор на Балканите.

Радмила Шекеринска, министър на отбраната на Република Македония: Денеска во София ке изпратам истата порака - Македония - членка на НАТО и Македония - со потечеток на преговори с Европската уния ке биде голем плюс за нас, во Македония, но ке биде голем плус и за нашите соседи, и за безбедността на целиот регион. Благодарам за поддръжката досега и очекуваме дека како съюзници това партнерство още повеке ке се засили.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстоящата среща на върха ЕС - Западни Балкани обсъждат в Солун
Предстоящата среща на върха ЕС - Западни Балкани обсъждат в Солун
​Румен Радев посрещна президентите на Австрия и Румъния в Русе
​Румен Радев посрещна президентите на Австрия и Румъния в Русе