НОВИНИ

Красимир Каракачанов: Бях изненадан от решението на АБВ

Всеки трус се преодолява ако има диалог, а не тяснопартийни решения. Не знам мотивите на АБВ да се оттеглят от управляващата коалиция. Това заяви в студиото на "Денят започва" съпредседателят на ПГ на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

bnt avatar logo
от БНТ
07:38, 11.05.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

По думите му има проблем с диалога в управляващото мнозинство, като всяка партия има свои приоритети, които отстоява. За нас това е сигурността, охраната на границата, битовата престъпност. Забраната за носене на бурки трябва да се регламентира на национално ниво. Това е опит да се провокира обществото, да се разделят самите мюсюлмани. Имаме негативен опит от Европа, подчерта Каракачанов.

Бях изненадан от решението на АБВ да оттегли подкрепата си за Правителството, заяви Каракачанов. Според него, това е решение, пряко провокирано от конгреса на БСП и избирането на Корнелия Нинова за председател на левицата.

Лидерът на ВМРО заяви, че не вижда връзка между започналите сондажи за нефт и природен газ в Черно море и политическите трусове от вчерашния ден.

Ветото на Плевнелиев трябва да бъде отхвърлено, призова Каракачанов. По думите му това е ход на президента към следващ мандат или евентуално оставане в политиката. 4-5 човека, които преговарят с президента по промените в Изборния кодекс, представляват само себе си. Хубаво беше държавният глава да покани и нас на среща.

Според Каракачанов 200 души са командировани от Турция в България и те ръководят районните мюфтийства. Налице е брутална пропаганда.

ПФ няма да позволи безконтролното разкриване на секции в Република Турция, както беше досега. Това е и изискването ни за продължаване на подкрепата към политиката на правителството. В секциите в Турция се говори само на турски език, обяснява се на хората как да гласуват.

Срещата вчера по Изборния кодекс беше между ГЕРБ и Патриотичния фронт, Реформаторите се присъединиха в течение на деня, не сме имали за цел да изолираме АБВ от разговорите, подчерта Каракачанов. Ние сме за силно българско правителство, ако има диалог, предсрочните избори ще стоят на заден фон, каза още той.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затворник твърди, че е син на Принс
Затворник твърди, че е син на Принс
Отбелязваме Европейската нощ на литературата
Отбелязваме Европейската нощ на литературата