НОВИНИ

Красимир Каракачанов: Не съм евроскептик, но не съм и евронаивник

За мен няма "европейски ценности". Това са клишета, които ми напомнят за СССР. Това заяви в студиото на "Панорама" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

красимир каракачанов съм евроскептик съм евронаивник
bnt avatar logo
от БНТ
21:42, 01.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Той допълни, че не е евроскептик, но и евронаивник. Сега се налага по-неадекватната Европа на бюрокрацията. Група чиновници решават съдбата на 500 млн. души континент.

Това, че "Ислямска държава" е фактор, вината е на бивши европейски политици, които се провалиха. В Близкия Изток ислямистите избиваха християните, Европа мълчеше, разби светските режими на Египет и Либия, заяви Каракачанов.

Не казвам да напускаме ЕС, това би било глупаво, но трябва да имаме мнение в каква Европа искаме да живеем, подчерта лидерът на ВМРО.

По думите му, гетата и в България са сериозен проблем. Ромският лидер Ахмед Муса Ахмед беше протестантски фактор, преди да стане ислямист. Нужна е промяна в социалната политика, не може нормалните граждани да финансират високата раждаемост в гетата, заяви Каракачанов.

Той не отхвърли възможността да се кандидатира за президент и призова за обща кандидатура на Патриотичния фронт. Коментира, че по темата разговорът в коалицията закъснява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу поскъпването на билета в София
Протест срещу поскъпването на билета в София
Корнелия Нинова: ГЕРБ са си сложили розовите очила
Корнелия Нинова: ГЕРБ са си сложили розовите очила