НОВИНИ

Красимир Премянов за споровете в БСП около избора на кандидат-президент

Една от ключовите фигури в БСП преди години Красимир Премянов коментира в "Денят започва" споровете в партията около издигането на кандидат-президентската кандидатура. Премянов заяви, че слабостта на политическия спектър е знак за слабост на българската държава и не могат да се борят и боричкат за неполитически въпроси в една партия - трябва да се води политически дебати и да се търсят алтернативи.

bnt avatar logo
от БНТ
07:38, 19.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Добре е да се радваме на успехите на всички политически сили. Слабостта на политическия спектър е знак за слабост на българската държава, защото взима властта, не който е доказал силата си, а този който в една конюнктурна политическа битка, печели. Не ми харесват спорове, които лишават от принципна основа политическия дебат в България. Не мога да се борят и боричкат за постове, за такива неполитически въпроси в една партия. Трябва да се води политически дебати и да се търсят алтернативи. Както вътре в партиите, така и между политическите партии. Това липсва в момента, каза Премянов, политик с дългогодишен опит и една от ключовите фигури в БСП преди години.

Той все пак пожела успех и на левицата, и на десницата на изборите, за да доведат до по-силна България и по-авторитетно присъствие на страната ни.

Като сегашен председател на Съюза на тракийските дружества в България, Премянов е категоричен, че утрешният възпоменателен събор по повод 113 години от Илинденско-преображенското въстание няма да се политизира. Премянов покани като добре дошли всички председатели на парламентарни групи и политически лидери, но заяви, че няма да се допусне партийна агитация на събора.

Вижте във видеото целия разговор в студиото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо няма пари за археологически проучвания?
Защо няма пари за археологически проучвания?
Хиляди последователи на Дънов посрещат Божествената Слънчева Нова година
Хиляди последователи на Дънов посрещат Божествената Слънчева Нова година