НОВИНИ

Красимир Велчев: Няма място за притеснения относно европредседателството

"Мисля, че няма проблем с бъдещото европредседателство на България. При всяко отговорно събитие и всеки политик, който се отнася отговорно, винаги има някакви проблеми. Въпросът е те да не са фатални в крайните срокове. Аз мисля, че не са и всичко ще бъде наред. Смятам, че ние ще поемем това председателство и ще извлечем необходимите ползи за държавата. Това каза в "Още от деня", Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ, член на Изпълнителната комисия на партията.

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 14.07.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Относно коментарите на опозицията той каза, че дори и в Африка няма такава държава, в която правителството, което да е докарало държавата до фалит, би трябвало да влезе в затвора.

За анкетната комисия в НДК Велчев каза, че ако има някакви решения, те ще бъдат извадени.

Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ, член на Изпълнителната комисия на партията.: Нека нагласата да е такава, ако има нередности, сега да се вземе решение, за да може декември да сме спокойни,че всичко е наред.

Зам.председателят на ГЕРБ призна, че има случаи, в които се съдава комисия, която може би целта е да се потуши дадено напрежение.

Красимир Велчев: Аз съм потърпевш от една такава комисия по времето на правителството на Орешарски. Въпросът е какво следва след това Понякога се получава манипулиране от страна на заинтересовани лица, за да няма решение или да няма наказани.
;

Относно скандалите за европредседателството Велчев сподели, че няма тревожни сигнали, че нещо притеснява европейските деупутати или има отражението върху мнението или становището им.

За паметника на НДК той коментира, че това "съоражение грози парка".

Красимир Велчев: Как ще приемаме европредседателството с тези железа. Вие виждате ли сег какво демонтираме, това са едни стърчащи железа. Това в никакъв случай не е паметник. Това не е никакъв паметник.

По дебата дали да отпадне клас прослужено време Велчев коментира, че заплата се получава за свършена работа, но не винаги е еднакъв критерият.

Красимир Велчев: Не трябва просто да говорим за килограм свършена работа и да се гласуват еди колко си закони, не това е целта. Не казвам да се бавим или да подмитаме проблемите под масата. Хубаво е да чуем неправителствения сектор какво мисли по тези въпроси. Дълго време не може да се направи закон за медиите, защото това би трябва да се изготви от страна на гилдията. Аз не мога да разбирам от медицина, медии и всичко.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетгодишно дете засне малко мече на детска площадка в Сопот
Десетгодишно дете засне малко мече на детска площадка в Сопот
Пожарът в Стара Кресна е овладян
Пожарът в Стара Кресна е овладян