Има целенасочена атака срещу председателя на КПКОМПИ Пламен Георгиев като нейната цел е да се компрометира антикорупционната комисия. Така смята заместник-председателят на парламентарната група и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев. В предаването "Денят започвас Георги Любенов" той защити тезата, че разкритията срещу Георгиев са част от действия за отслабване на националните институции.

Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ: Не зад всички данни, които излизат има достатъчно доказателства. Понякога такива данни се изкарват, за да се компрометира даден човек или комисия.

Велчев заяви, че за него Пламен Димитров е "много качествен човек" и добави:

Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ: Има интереси институциите да не са с достатъчно авторитет и целенасочено се действа срещу това, защото ако институциите са слаби и държавата е слаба.

По повод решението на ГЕРБ да създаде етична комисия Велчев обясни, че нейната задача няма да е да прави разследвания, а да разглежда обвиненията срещу представители на партията от "чисто човешка страна", от морална гледна точка.

Красимир еълчев, зам.-председател на ГЕРБ: Създаването на комисията се налага от проблемите на обществото. В България има един основен проблем - липсата на достатъчен контрол във всяка сфера. Дори поставяме въпрос дали има достатъчен контрол върху контролните органи. Кой контролира контролните органи?

Вижте целия разговор във видеото.


КПКОНПИ: Няма нарушения по имотните сделки на властта

КПКОНПИ: Няма нарушения по имотните сделки на властта

Няма данни за нарушения по имотните сделки, придобили популярност като "Апартаментгейт". Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на н...