НОВИНИ

Красимир Вълчев: Малко народи са с привилегията да имат празник като 24 май

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че малко народи са с привилегията да имат празник като 24 май и да кажат, че от тях е тръгнала азбуката. В студиото на "Денят започва с култура" Вълчев отбеляза, че именно благодарение на образованието ще пребъдем като общество. Отдавайки дължимото на традицията, министърът обърна поглед и към бъдещето на образованието у нас.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
09:35, 24.05.2018
Чете се за: 00:34 мин.
Още
Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Ще насърчаваме в по-голяма степен професиите и профилите, свързани с наука, техника, технологии, математика, там ще имаме голям дефицит. Важно е да осигурим кадри за секторите, които генерират висока добавена стойност, които изискват най-вече технически, инженерни кадри. Тази година преструктурирахме приема, увеличаваме средствата за тези специалности, допълнителни стипендии осигуряваме.

"Може би първата книга е тази, която отприщва желанието за четене. Четяхме много приказки. Може би първата книга беше "Ян Бибиян" или "Патиланско царство", сподели Вълчев.

"Желая на всички вяра, че образованието е това, благодарение на което ще пребъдем като общество. Ние сме съхранени благодарение на образованието. Малко народи имат правото, основанието, привилегията да имат празник като 24 май. Малко народи могат да кажат, че от тях е тръгнала азбуката", каза министърът на образованието.

Ученици от страната зададоха въпроси към министър Вълчев.

Вижте неговите отговори във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Памет и съвременност на 24 май в Калофер
Памет и съвременност на 24 май в Калофер
Благотворителна инициатива Подари книга на читалище в нужда
Благотворителна инициатива "Подари книга на читалище в нужда"