НОВИНИ

Красотата на зимата (ГАЛЕРИЯ)

И зимата си има своята невероятна красота. Река Благоевградска Бистрица изненада с своите баражи и чисти води, които студът се опитва да скове и превръща на места в причудливи ледени образувания и завеси.

bnt avatar logo
от БТА
17:29, 05.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още
красотата зимата галерия

Хасковският зоопарк в парк "Кенана" е добре подготвен за зимата. За всички обитатели е осигурена топлина и храна. Крокодилът има помещение с топла вода. Помещението на лъвовете също е отоплено, а красивите бели и черни лебеди с удоволствие плуват в ледената вода.

;

И в най-студените зимни дни пернатите обитатели на почти изцяло скованото от лед езеро в благоевградския парк „Бачиново” - атрактивните двойки бели и черни лебеди и 57-те пъстроцветни полудиви патици, се радват на топли грижи и внимание. За да не замръзне изцяло езерото през зимата, се осигурява постоянно течаща вода.

При минусовите температури сега се налага също да се разбива редовно ледът, за да се осигурят жизнено важните за птиците водни пространства, разказа Пламен Величков от общинското предприятие „Биострой”, който от години се грижи за птиците и поддържането на езерото. Ако езерото е заледено и няма вода, птиците биха били лесна плячка на брега за лисици или безстопанствени кучета. Във водата те са в безопасност. За тях редовно се осигурява и храна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хора на хемодиализа влизат превантивно в АГ болниците заради времето
Хора на хемодиализа влизат превантивно в АГ болниците заради времето
​Александър и Виктория - най-предпочитани имена за бебета през 2016 г.
​Александър и Виктория - най-предпочитани имена за бебета през 2016 г.