Край на бързата процедура за българско гражданство за определени инвеститори. Това ще поиска правителството с промени в закона. Вижте подробностите от прякото включване на Ирина Цонева.

До момента всички чужди граждани, които инвестират поне милион в България, имаха право да получават българско гражданство по ускорена процедура.

Емил Караниколов - министър на икономиката: Министерският съвет взе решение, че ще предложи да бъдат отменени текстовете за даване на право на пребиваване и на гражданство на така наречените бързи инвестиции. Още веднъж казвам - в случаите, когато се плащат държавни ценни книжа, в случаите, когато се купуват акции и дялове от дружества, обикновено публични компании и в случаите, когато тези 1 милион лева се вкарват в сметки.

Няма законова процедура за отнемане на гражданството на всички лица, които са се сдобили с такова до момента.

Десислава Ахладова - зам.- министър на правосъдието: Различни са държавите. Основно от Пакистан, Египет, Русия. Голям брой държави. Няма преимущество за някои от държавите за тези 50 броя гражданство.

Промените, които иска МС, няма да се отнасят за инвеститори в реално производство у нас.

ЕК представя препоръки към България срещу схемите за продажба на гражданство

ЕК представя препоръки към България срещу схемите за продажба на гражданство

Европейската комисия представя днес доклад за програмите на държавите-членки на ЕС, които позволяват на чужденци да купуват гражданство срещу интестиц...