Днес ще бъде сложен край на блокадите в Лондон, организирани от еко активисти. Действията им продължиха повече от десет дни и създадоха сериозни затруднения в британската столица.

"Церемония по закриване" на протестните прояви ще се състои в 17 ч. местно време в Хайд парк. Движението "Бунт срещу унищожението" обяви в комюнике, че слага доброволно край на блокадите в Лондон.

Активистите благодарят на лондончани и се извиняват, че са внесли "смут в живота им", но обясняват, че го правят единствено защото е "спешно необходимо".

Мрежата от активисти е създадена през 2018 г. в Обединеното кралство с три основни искания - обявяване на извънредно положение заради проблемите с климата и екологията, план за действие за ограничаване до нула на вредните емисии до 2025 г. и създаване на гражданско събрание, което с помощта на учени да се произнася по климатичните въпроси.

От началото на протестните акции в Лондон полицията арестува над 1000 активисти, от които 69 ще се явят пред съда по различни обвинения, свързани с нарушаване на обществения ред.

Климатични протести ще има на летище "Хийтроу" в Лондон

Климатични протести ще има на летище "Хийтроу" в Лондон

Над 500 ареста е извършила полицията в Лондон от началото на протестите срещу климатичните промени. Активистите планират днес да пренесат протеста на...