НОВИНИ

Край на стационарните телефони във Франция

Френският телекомуникационен оператор "Оранж" - бившият Франс телеком повече няма да предлага абонаменти за стационарни телефони. Това става 139 години след създаването на първата телефонна мрежа в Париж, съобщава в електронното си издание в. "Паризиен". Така след няколко години ще бъде необходима специална кутия, за да могат да се правят обаждания от фикс телефон - домашен или в компаниите.

bnt avatar logo
от БТА
09:23, 15.11.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
стационарните телефони франция

Прекъсването на мрежата обаче няма да се извърши изведнъж, а постепенно, в разстояние на няколко години. Първият етап предвижда след три месеца новите клиенти на "Оранж" или тези, които сменят адреса си, вече да не могат да ползват класическа фиксирана телефонна линия, като ще им бъде предложена услуга с "бокс" (кутия).

Едва през 2023 г. операторът ще започне постепенно да прекъсва телефонна мрежа в отделни общини. "Ще има улеснени процедури за възрастните хора", увери пресслужбата на компанията.

В момента 70% от компаниите във Франция ползват такива телефони, така че инвестициите за тях ще бъдат съществени, а може да настъпи и недостиг на оборудване, ако всички едновременно започнат да преминават към новата система. Предимство ще имат големите компании, които поръчват по-големи инсталации, за сметка на малките и средни предприятия.

С повсеместната поява на смартфоните, французите все по-масово се отказват от стационарните телефони. От 2012 г. до днес употребата им е намаляла наполовина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската анимация Златната ябълка тръгва на премиерно турне
Българската анимация "Златната ябълка" тръгва на премиерно турне
Любчо Нешков: Груевски може да е избягал в Унгария с български паспорт
Любчо Нешков: Груевски може да е избягал в Унгария с български паспорт