НОВИНИ

Крайнодесен екстремист е убиецът в Ханау

Най-малко 9 души загинаха, а няколко други са ранени при стрелба в германския град Ханау. Предполагаемият нападател е германски гражданин, който е открит мъртъв в дома му. Разследването по случая продължава, но все по-вероятна е версията, че става дума за престъпление от омраза.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:50, 20.02.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Около 22.00 часа местно време от преминаващ автомобил са изстреляни няколко куршума. Мишената е наргиле-бар в центъра на Ханау, на около 25 км. от Франкфурт. Загиват трима души. Минути по-късно следва второ нападение - този път в друг квартал, но отново срещу такова заведениe, където са убити петима.

Джан-Лука Фрисена, очевидец: Обадиха ми се, че е имало стрелба и веднага дойдох. Брат ми и баща ми бяха на мястото и се уплаших, че може да са ранени. За щастие са невредими, но са много уплашени. Когато нещо подобно се случи, никога не можеш да повярваш, че се случва точно на теб. Не и тук, не и на нас. Казваш си - това е някаква шега.

Оказа се, че и двете мишени на стрелеца са посещавани предимно от кюрди. След 7-часова акция по издирване, той е открит мъртъв в дома си. Предполага се, че се е самоубил, като преди това е убил още един човек, чиято самоличност не се съобщава.

Според разследващите, мъжът е германски гражданин, крайнодесен екстремист. Притежавал е разрешително за оръжие и множество муниции.

Според германски медии, преди няколко дни е публикувал в интернет видео, в което казва, че планира подобно нападение. Намерено е и писмо, в което прави самопризнания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха 400 души заради пожар в хотел в Пампорово
Евакуираха 400 души заради пожар в хотел в Пампорово
Радев: Управляващите трябва да се замислят за начина на тяхното управление
Радев: Управляващите трябва да се замислят за начина на тяхното управление